LiteratureXchange: Oplæsning ved Bjørn Rasmussen, Gry Stokkendahl Dalgas og Elias Sadaq

Fotos taget af henholdsvis Frida Gregersen, Sarah Marie Winther og Sangría Valentino.
Profilbillede
dato

Vær med tirsdag den 13. juni, når Viby og Højbjerg Bibliotek i samarbejde afholder dette enestående oplæsningsarrangement i forbindelse med LiteratureXchange.

Oplev Bjørn Rasmussen, Gry Stokkendahl Dalgas og Elias Sadaq læse op fra deres stærke og prisbelønnede udgivelser denne aften i Viby Salen. 

Bjørn Rasmussen (f. 1983) er forfatter, dramatiker og sangskriver. Han romandebuterede i 2011 med Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet. Siden har han udgivet to romaner og to digtsamlinger, senest Forgabt fra 2021. Sidste år kom albummet Solen er sexet med musikkollektivet af samme navn. Bjørn har bl.a. modtaget Montanas litteraturpris og Blixenprisen. Hans bøger er oversat til 10 sprog. 

Gry Stokkendahl Dalgas (f. 1990) er forfatter og skriveunderviser. I 2019 dimitterede hun fra Talentskolens forfatterlinje, og samme år udkom hendes debutdigtsamling Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej, for hvilken hun modtog Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris. I 2022 udgav hun langdigtet Kudan; eller Kalven på forlaget Ovbidat og det anmelderroste hybridværk At performe transkønnet vrede på forlaget Amulet. For dette banebrydende værk er hun i år blevet hædret med Poesiens Pris.

Elias Zakarias Sadaq (f. 1994) er en dansk-marrokansk forfatter og dramatiker. Sadaq debuterede som digter med digtsamlingen GADESTREGER (2019). Han debuterede som dramatiker med teatermonologen Den unge Elias' lidelser (2021) på Folketeatret. En bearbejdet udgave af manuskriptet til forestillingen er udkommet som bog på forlaget Det Poetiske Bureau. Til dagligt studerer Elias Dramatisk Skrivekunst på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus. Han arbejder nu på sit næste værk som udkommer i år 2023.

I forbindelse med arrangementet vil Viby Biblioteks nye regnbuehylder også blive indviet. 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond. 

Tid: Tirsdag den 13. juni, kl. 19:00

Pris: 50 kr.

Sted: Viby Bibliotek, Skanderborgvej 170, 8260 Viby

Rum: Salen

Målgruppe: For voksne

Bestil billetter her.

Kilde: Aarhus Bibliotekerne
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.