Lyseng-drengene spænder ben for det suveræne tophold: “Jeg bliver helt emotionel“

IF Lyseng - U19 Drenge Divisionen 2022/23
Profilbillede

IF Lyseng vandt en vigtig sejr på hjemmebane mod Viborg FF med 1-0. Det var en kamp, hvor begge hold var topmotiverede, da Viborg jagtede 1. pladsen og ville have revanche efter Lyseng-sejren i deres seneste opgør i oktober.

Lysengs cheftræner, Senthu Ariyanayagam, var meget emotionel efter kampen og roste sine spillere for deres energiniveau og sammenhold.

“Meget emotionel. Jeg havde nogle drenge i dag, som fandt et energiniveau jeg aldrig har set dem have før. Vi mødte et Viborg F.F. hold som ikke har tabt de seneste 15 kampe. De har vundet 12 og spillet 3 uafgjorte. De 3 de har spillet uafgjort har de så efterfølgende vundet på straffe, så vi snakker et hold der har hevet 42 point hjem ud af 45 mulige.

“Sidst de havde tabt en kamp var så sjovt nok til os tilbage d. 29. oktober, hvor vi slog dem 1-2 på udebane. Så vi vidste det ville være et hold der ville være topmotiveret fordi de jagtede 1. pladsen og fordi de ville have vasket den plet væk fra seneste opgør.”

Han fremhævede hele holdet, der formåede at holde nullet mod et af de bedste offensive hold i rækken.

“Igen er det svært at udnævne enkelte spillere. Dette U19-hold i Lyseng oser af sammenhold. Vi mangler igen tre spillere, som har spillet en masse divisionsfodbold, og sagtens kunne have startet inde hvis de var i topform, men alligevel er der bare andre som træder til og knokler.”

“Vi havde en 1. års U17 spiller med i dag i forsvaret. Tobias Larsen. Hvor vanvittigt er det ikke at vi har det og en 2. års U17 spiller på målmandsposten og alligevel holder vi nullet? Det kan kun ske ved at alle arbejder benhamrende hårdt for hinanden,“ understreger Senthu.

En stolt og rørt træner
Lysengs eneste mål blev scoret af Frederik Klitgaard på et fladt frispark rundt om muren og fjernest fra keeperen. Ariyanayagam var meget tilfreds med holdets presspil og duelspil, samt deres evne til at sammensætte gode angreb.

Vores presspil og duelspil var fra en anden verden i dag. Vi spillede som fuldvoksne senior spillere. Drengene bragede ind i alt på en forfærdelig græsbane der tilbød til at bolden skulle være mere i luften fremfor jorden. Dog var vi også gode til at sammensætte nogle gode angreb sammen som gav nogle fine afslutningsmuligheder.

Alt i alt var det en fantastisk præstation af Lyseng, der nu har slået Viborg FF to gange i deres første sæson i divisionen. Ariyanayagam mener, at det sværeste nu er at ramme samme høje niveau i næste kamp.

“Jeg kan mærke at mens jeg formulerer mig at jeg bliver helt emotionel, fordi det er så voldsomt at vi i vores 1. sæson i divisionen ender med at slå Viborg hele 2 gange. Det er et at de bedste i divisionen, og har historisk altid ligget i toppen og har et setup der er helt anderledes.”

På lørdag den 3. juni skal IF Lyseng møde Næsby. Kampen fløjtes i gang klokken 12:00 på ALPI Arena Næsby.

Kampens resultat: 1-0 til IF Lyseng
Række: U19 Drenge Divisionen 2022/23

Kilde: Cheftræner Senthu Ariyanayagam, IF Lyseng - U19 Drenge Divisionen 2022/23