Kilde: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Nyt fra Højbjerg - fredag den 4. september

Højbjerg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 i Retten i Randers en 42-årig mand, der sigtes for ulovlig besiddelse af skydevåben.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Sofie savnes stadig

Østjyllands Politi fortsætter den intensive eftersøgning efter 21-årige Sofie Hauge Kyneb, som forsvandt onsdag morgen efter at have gået fra sit hjem i Kongsvang i Viby. Hjemmeværnet bistår med eftersøgningen og vil fredag gå fra dør til dør i Viby-området for at spørge om folk har set Sofie, og gennemsøge haver og grønne områder i nærheden. Samtidigt opfordrer Østjyllands Politi nu borgere i Kongsvang og Marselisborgkvarteret til at tjekke deres videoovervågning igennem i tilfælde af at Sofie skulle være gået forbi.

Østjyllands Politi har ledt til lands, til vands og til luften og i løbet af fredag vil betjente og hunde igen kigge et større areal igennem i Aarhus-området. Derudover kan der i løbet af dagen blive indsat helikoptere og dykkere. Frivillige fra Missing People har også hjulpet med at lede efter Sofie, og de er i tæt dialog med Østjyllands Politi, der koordinerer eftersøgningen.

Sofie gik fra sit hjem i Kongsvang onsdag kl. 10.30 og skulle være mødt på arbejde i Aarhus C kl. 11.00. Hun mødte dog aldrig op. Sofie kan være nedtrykt, og familie er meget bekymrede for hende. Der er fortsat intet, der tyder på, at hun skulle være udsat for en forbrydelse.

Har du oplysninger til politiet, kan du give dem via tlf. 114.

**

 

Abetyv på fri fod

Torsdag ved 16-tiden kom en mandlig kunde ind i en isenkræmmer på Middelgade i Randers og bad om at se nærmere på nogle Kay Bojesen-atikler, der var låst inde bag en glasmontre. Kunden var i tvivl om, hvilken Kay Bojesen-abe han skulle købe og bad om at se både den lille og den store udgave.

Medarbejderen låste skabet op og tog begge aber ud. Hun havde dem begge i hænderne, mens hun viste dem frem for kunden. Da hun var ved at sætte dem ind i glasmontren igen, bad kunden om at få lov at se de store abe en gang til, og medarbejderen tog den store abe ud igen.

Da hun gjorde det, tog kunden fat i hendes arm og sagde, at han godt selv kunne holde den, hvorefter han tog godt fat i aben og hurtigt løb ud af butikken. En anden medarbejder løb efter manden og fik fat i ham i døråbningen, men han fik vristet sig fri. Medarbejderen fik dog fat i hans taske, hvori der lå nogle personlige papirer, der har sendt politiet på sporet af den formodede gerningsmand.

**

 

Tricktyveri på banegården

Torsdag kl. 12.15 skulle en 74-årig kvinde med toget fra banegården i Aarhus. Mens hun ventede på toget, købte hun en sodavand i en automat, hvorefter hun puttede sin pung tilbage i sin taske. Da hun kort efter steg på toget fra perron 7, kom der pludselig en ukendt mand og tog fat i hendes kuffert for at hjælpe hende ind. Efterdølgende opdagede kvinden, at pungen var forsvundet fra hendes taske.

Kvinden beskriver den ”hjælpsomme” mand som:

  • Ikke etnisk dansk af udseende
  • 25-30 år gammel
  • 170-180 cm
  • Almindelig af kropsbygning
  • Mørk i huden
  • Var iført blå strikhue

Østjyllands Politi opfordrer til, at man opbevarer sin pung, telefon, nøgler eller lignede i lommer eller tasker, som er svært tilgængelige og gerne med lynlås.

**

Fuld mand på jagt efter slagsmål

Torsdag kl. 21.49 blev Østjyllands Politi kaldt ud til en restauration på Nørre Allé i Aarhus, hvor en meget fuld gæst gentagende gange havde forsøgt at indlade sig i slagsmål mere flere tilfældige gæster på stedet.

Da patruljen ankom til stedet, stod den 19-årige mand på fortovet og var tydeligvis meget beruset, idet han havde svært ved at holde balancen. Anmelderen kom ud til betjentene og forklarede, at flere gæster havde hjulpet med at fastholde den 19-årige og ført ham ud på fortovet, hvorefter de havde låst døren og ringet til politiet.

Den 19-årige mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven. Han fik lov at tilbringe det meste af natten i detentionen, indtil han var ædru nok til at blive afhørt til sagen og løsladt igen.

**

Skunkplanter i lejligheden

Torsdag kl. 18.13 besøgte Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Viby, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev dyrket skunkplanter. Da betjentene bankede på døren, blev de mødt af lejlighedens beboer, en 37-årig mand, der selv fremviste sine skunkplanter for betjentene. I forbindelse med ransagningen af lejligheden blev der desuden fundet en mindre mængde tørret skunk. Den 37-årige erkendte, at det hele tilhørte ham, og han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer.

**

Hash i handskerummet

Torsdag kl. 19.07 standsede en patrulje en bil på Nørre Allé i Aarhus i forbindelse med en rutinekontrol. Da betjentene stak hovedet ind i bilen, kunne de konstatere, at der lugtede kraftigt af hash, og de besluttede derfor at ransage bilen. Her fandt de bagved panelet i handskerummet to store poser med hash i, som bilens fører, en 20-årig mand, nægtede ethvert kendskab til. Han blev dog alligevel sigtet for forsøg på salg af narkotika.

**

Færdsel

Torsdag kl. 10.30 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Auning. En 34-årig mandlig bilist havde pludseligt bremset ned for at svinge til venstre, og den bagvedkørende bil, der blev ført af en 77-årig kvinde, kunne ikke nå at bremse og forsøgte derfor at undvige, men ramte bagenden af den forankørende bil. Bilen bagved, der blev ført af en 41-årig kvinde, nåede heller ikke at bremse ned, og påkørte traileren, som den 77-årige kvinde havde bagpå. Den 41-åriges nedbremsning betød, at den bagvedkørende bil, der blev ført af en 40-årig kvinde, heller ikke kunne nå at bremse, og hun påkørte derfor den 41-åriges bil. I alt fire biler var impliceret i harmonikasammenstødet, der medførte betydeligt materiel skade på flere biler.

Torsdag kl. 14.23 skete der et færdselsuheld på Hovedvejen i Auning, hvor tre biler kørte sammen i et harmonikasammenstød. En 41-årig mandlig bilist bremsede pludselig op, hvilket førte til at den bagvedkørende bil, der blev ført af en 59-årig mand, ikke kunne nå at bremse og dermed påkørte den forankørende bil. Den efterfølgende bil, der blev ført af en 26-årig mand, nåede heller ikke at bremse, hvilket resulterede i sammenstød med den 59-åriges bil. Der skete kun minde, materiel skade ved harmonikasammenstødet.

Torsdag kl. 22.06 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Rønde. En 23-årig mand kom kørende på Djurslandsmotorvejen mod Aarhus, da han i bakspejlet bemærkede en bil, der kom kørende med meget høj hastighed. Føreren af den bagvedkørende bil nåede ikke at bremse, og den 23-åriges bil blev påkørt bagfra. Den 23-årige aktiverede havariblinket og kørte lidt videre mod Hornsletafkørslen, hvor der igen var to spor. Her holdt han ind til siden, med forventning om at den anden bil ville gøre det samme, men føreren satte i stedet farten op og kørte videre i retning mod Aarhus. Den 23-årige mand nåede at notere bilens registreringsnummer, som er blevet givet videre til politiet. Den 23årige mand blev tilset i en ambulance, man var ikke umiddelbart kommet til skade ved sammenstødet.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Nørreport i Randers C anmeldt torsdag den 3/9 kl. 08.02
  • På Nørrevænget i Tranbjerg begået tirsdag den 1/9 mellem kl. 12.30 og kl. 12.45
  • På Uraniavej i Højbjerg begået mellem tirsdag den 1/9 kl. 11.00 og torsdag den 3/9 kl. 15.00
  • På Themsvej i Risskov begået torsdag den 3/9 mellem kl. 07.30 og kl. 22.40
Flere artikler