Hele maj måned kan du opleve kunsteren Louise Christensens cyanotypi-udstilling på Højbjerg Bibliotek.
Cyanotypi er en gammel fotografisk teknik, som blev opfundet af Sir John Herschel i 1842. Han brugte teknikken til at udvikle blueprints – eller blåtryk. Blueprints er især blevet anvendt i arkitekturens verden til kopiering af tegninger mm.
Få år efter, at Hershel opfandt teknikken benyttede hans bekendte, Anna Atkins, sig af teknikken til at lave tryk eller såkaldte fotogrammer af alger.
Det resulterede i verdens første bog illustreret med fotografi: Photographs of British Algae: Cyanotype Impressions, og det blev starten på et kærlighedsforhold mellem cyanotypi og planter.
I dag bruges teknikken som udtryksform af mange kunstnere og hobbykunstnere verden over. Både til aftryk af planter og genstande, men også til fotofremkaldelse baseret på digitale negativer printet på transparent film. Cyanotypi anvendes mest på akvarelpapir, men kan også laves på stof, træ, keramik, glas og andre materialer.
Den smukke blå farve er meget karakteristisk for cyanotypi, men det er også muligt at frembringe andre toner eller farver ved at justere på blandingsforhold eller tone motiverne med te eller kaffe.
Louise Christensen er uddannet i Æstetik & Kultur ved Aarhus Universitet og arbejder dagligt med tekstforfatning og digital marketing. Sideløbende har Louise i mange år interesseret sig for fotografi og maleri og andre udtryksformer.
Men med en stor fascination af naturen og solens magi, fordyber hun sig nu mest i den blå og magiske verden af cyanotypi.
Se mere på Louises instagram, @bluelou.studio, hvor det også er muligt at finde information om workshops, eller på www.bluelou.dk.
Tid: 2. - 30. maj (hele dagen)
Pris: Gratis
Sted: Højbjerg Bibliotek
Arrangører: Højbjerg Bibliotek, Louise Christensen
Målgruppe: For alle