BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Arbejdsopgaverne indebærer både arbejde med ordinær §85 og den nye §85A.
Om jobbet:
Center for Mestring Syd er en afdeling i Center for Mestring, der hører under Job Udsatte og Socialpsykiatri. Center for Mestring er årligt i kontakt med op mod 2800 borgere, der modtager støtte gennem Mestringsvejledning eller gennem opsøgende indsats. I Center for Mestring Syd arbejder vi med indsatsen jf. Servicelovens §85 og §85A ud fra følgende kerneopgave;
”At vi i samarbejde med borgeren, styrker potentialet i forhold til at mestre eget liv, ud fra egne håb, drømme og ønsker”
Det betyder, at vi arbejder bevidst og aktivt med ”Borgerens MSB”. Det gør vi bl.a. ved at sætte borgeren i centrum i samarbejdet, og ved at koble os på samarbejde, der skal bidrage til sammenhængende indsatser for borgeren.
Den primære opgave er, at yde §85 mestringsvejledning til udsatte borgere i Aarhus Syd, hvor arbejdet tager afsæt i borgerens plan, som er den visitation der kommer fra myndighedscentrene dels på voksenområdet, og dels på ungeområdet. Voksenområdet er over 30-årige, og ungeområdet er borgere mellem 18 – 30 år.
Det nye er, at vi i Centret får et udvidet samarbejde med Housing-First enheden, der er etableret under Center for forsorg, og har til opgave at hjælpe borgere på §110 pladser (forsorgshjem) ud i egen bolig, hvor borgeren skal støttes til eget hjem, altså at kunne fastholde en bolig og skabe et meningsfuldt liv.
Kravet til de mestringsvejledere der skal arbejde med §85A er, at man skal være uddannet i følgende tre metoder:
- CTI (Critical Time Intervention)
- ICM (Intensive Case Management)
- ACT/M-ACT (Assertive Community Treatment / Modificeret ACT)
For alle metoder gælder det, at der er et maksimalt case-load på otte til ti borgere, og et tæt samarbejde med fx myndighedsrådgivere og andre parter omkring borgerne. Der kan derfor tilbydes flere timer og mere fleksibilitet til borgerne. Vi beslutter selv, hvilken HF-metode vi bruger i samråd med HF-enheden.
VIA University College har lavet en samlet uddannelsespakke over fem dage og Udsatte-teamet deltager sammen på uddannelse i første kvartal af 2024.
Vi mener, at et sundt arbejdsmiljø er afgørende for, at vi sammen med borgeren kan arbejde med kerneopgaven. Vi tager afsæt i en kultur, hvor vi har fokus på faglighed, at vi har mod til at dele viden og erfaringer med hinanden, og hvor feedback er en naturlig tænkning om, at vi er sammen om at lykkes med kerneopgaven.
Stillingen er placeret i vores Udsatte-team og er på 37 timer ugentligt. Arbejdstidsrummet er fra 8.00 – 20.00 alle ugens hverdage, og det vil sige, at de 37 timer placeres i samarbejde med teamet og borgerne der modtager mestringsvejledning.
Målgruppen i Center for Mestring Syd er alle voksne med betydeligt nedsat funktionsniveau, og vi har teams der arbejder med borgere, der har ADHD, udviklingshæmning, social udsathed og psykiatri. I teamet for udsatte vil der ofte, i forbindelse med den sociale udsathed, være tale om misbrug.
Vejledningsindsatsen bygger på en Recovery orienteret tilgang til borgeren, hvor fokus er rettet med borgerens ressourcer og udviklingsmuligheder. Læs mere om planen for en styrket Recovery-orientering på Århus Kommunes hjemmeside under publikationer.
Indhold kan være;
- at støtte borgeren i muligheder for at komme sig.
- at yde pædagogisk, praktisk støtte og vejledning, og hjælp til selvhjælp.
- at støtte borgeren i at udvikle sociale færdigheder.
- at yde støtte til fastholdelse og etablering af sociale netværk.
- at støtte borgeren i fastholdelse af bolig, og øge mestring af eget liv.
- at støtte borgeren i at komme i meningsfulde sociale sammenhænge.
- fokus på job som vigtigt for at kunne udfolde et godt liv.
Din profil:
Du har en social- eller sundhedsfaglig grunduddannelse som f.eks.: social- og sundhedsassistent, sygeplejerske, socialrådgiver, pædagog eller ergoterapeut. Vi forventer, at du er indstillet på at læring foregår i den daglige udøvelse af jobbet, og at du stiller dine erfaringer, viden og refleksioner til rådighed for organisationen i de møde- og læringsfora som findes.
- at du har viden/erfaring om psykiatri/ADHD og socialudsathed generelt.
- at du er bevidst om dit personlige og faglige ståsted, og kan reflektere over egen praksis.
- at du kan omsætte faglig viden og personlig erfaring til praksis.
- at du arbejder systematisk og metodisk.
- at du kan indgå i en udviklende dialog med team-kollegaer og samarbejdspartnere.
- at du er ansvarlig og kan arbejde selvstændigt.
- at du er fleksibel, rummelig og grænsesættende.
- at du er stærk i den reflekterende og perspektiverende samtale.
- at du er god til skriftlig dokumentation. Vi dokumenterer i systemet Modulus.
Derfor skal du vælge os:
- Du har indflydelse på udvikling af metoder i socialt arbejde på en tværfaglig arbejdsplads i et samspil med kolleger i eget team og hele Center for Mestring.
- Vi tilbyder supervision (der er pligt til at modtage supervision).
- Vi tilbyder en robust organisationskultur.
Du bliver en del af et team på 8 kolleger, der har et gensidigt ansvar for at støtte og udvikle hinanden i varetagelsen af arbejdet. Du skal være indstillet på at deltage i teamtræning, sparring og supervision i dit team. Målet er at øge den enkeltes muligheder for at udfolde et meningsfuldt liv, dette sker gennem en Recovery orienteret indsats.
Vi sætter værdierne på dagsorden:
Troværdighed – Respekt – Engagement - Sammenhæng
Der er i Aarhus Kommune særligt fokus på at vedligeholde og opbygge social kapital, som en måde at styrke og udvikle kerneopgaven. I Borgerens MSB har vi særligt fokus på Aarhus Kompasset der handler om større fokus på borgeren og borgens bidrag til at samskabe løsninger og mindre system.
Center for Mestring har de grundlæggende værdier:
Mod – Fleksibilitet - Samarbejde
I forhold til samarbejdet med borgerne og hinanden:
- at være lydhøre,
- at have respekt for den enkeltes personlige integritet,
- at have øje for den enkeltes ønsker om personlig udvikling,
- at være åben og ærlig i kontakten,
- at se nutiden og fremtiden som noget man har indflydelse på,
- at det er i samspillet med andre, at udviklingen formes og livet bekræftes,
- at kunne arbejde proces, projekt og relations orienteret,
- at have fokus på den aktive borger,
- at være kvalitetsbevidste,
- at være udviklingsorienterede,
- at arbejde med dokumentation og synliggørelse af indsatsen,
- at bidrage positivt til udfoldelsen af §85A.
Som medarbejder i Center for Mestring vil størstedelen af din brugerkontakt bestå af samtaler og aktiviteter brugeren og dig imellem. Du skal være i stand til at rumme tavshed og stilstand såvel som kaos. Du skal trives med alene-arbejde, såvel i forhold til brugere som samarbejdspartnere.
Løn og ansættelsesvilkår:
Løn og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende overenskomst. Endelig lønfastsættelse sker efter forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af kvalifikationer.
Ugentligt timetal: 37 timer.
Stillingen er til enhver tid betinget af en tilfredsstillende offentlig straffeattest.
Stillingen er til enhver tid betinget af en anmærkningsfri børneattest.
Hvis du vil vide mere:
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til afdelingsledere Henrik Lyngklip Kjeldgaard på tlf.: 29 28 93 68 eller Lisa Andersen på tlf.: 41 85 56 30.
Ansøgning
Klik på ”Ansøg” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.
Relevante eksamensbeviser og udtalelser skal medsendes i kopi.
Ansøgningsfrist: 3. december 2023.
Samtaler forventes afholdt den 7. december 2023 på vores adresse Holmevej 182, 8270 Højbjerg.
Om os
I Center for Mestring gives støtte til ca. 2000 borgere i Aarhus Kommune, enten i eget hjem eller i et opgangsfællesskab.
Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads, hvor 28.000 professionelle og passionerede kollegaer hver dag arbejder for at gøre visioner til virkelighed og skabe værdi for borgere og samfundet omkring os. Vi er en arbejdsplads, der vægter faglighed og samarbejde højt og vi tror på, at vores forskelligheder er med til at gøre Aarhus for en god by for alle.
Sammen arbejder vi for en bæredygtig og inkluderende by, hvor både ansatte, borgere, virksomheder og naturen kan trives og blomstre. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!
03-12-2023
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Aarhus Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Aarhus Kommune, Rundhøj Allé 2A, 8270 Højbjerg
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 03-12-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5938116