Den perfekte julefrokost er ikke kun en middag, men også et show. Det handler om at skabe den helt rigtige stemning, så gæsterne føler sig velkomne og godt underholdt. Derudover skal der selvfølgelig være noget godt at spise og drikke. Hvad end du selv vælger at stå i køkkenet eller her vælger at benytte dig af cateringmuligheder, så er maden julefrokostens hovedperson.
De bedste opskrifter på julefrokostretter
En julefrokost er ikke komplet uden de helt rigtige retter. De fleste forbinder nok en julefrokost med sild, fiskefilet, flæskesteg og risalamande. Men der er mange andre retter, som kan være lige så velsmagende og indbydende til en julefrokost. Nogle af de bedste opskrifter på julefrokostretter kan eksempelvis være:
-Røget laks med dildcreme
-Fiskefrikadeller med remoulade
-Andesteg med rødkålssalat
Julefrokostspil – sjove og underholdende aktiviteter til din næste fest
Når man skal afholde en julefrokost, er det ofte noget, man gør sammen med vennerne eller kollegaerne. For at få den helt rigtige stemning til din julefrokost, kan det være en god idé at have et par sjove aktiviteter i baghånden. Det behøver ikke at være noget stort eller omfattende, det kan faktisk være de allermindste ting, der gør den største forskel.
For eksempel kan I starte aftenen med et lille spil, hvor I skal finde ud af, hvem der kender personerne i rummet bedst. Eller I kan have et lille quiz om julen, hvor I spørger hinanden om alt fra juletraditioner til julesange. Det er også altid sjovt at have et par små overraskelser undervejs i aftenens forløb. For eksempel kan I give hinanden små gaver under bordet eller spille pakkespil.
Julefrokostens historie
Julefrokosten er en af de mest traditionsrige og hyggelige dage i Danmark. Men hvor stammer den egentlig fra, og hvorfor fejrer man den?
Julefrokosten har sine rødder i middelalderen, hvor man på juleaften samledes til et festmåltid. Dette måltid blev kaldt “julestue”, og det bestod typisk af en suppe eller en gryderet med kød og grøntsager. I løbet af 1800-tallet begyndte julestuen at blive mere udsmykket, og der blev sat pynt op i form af blomster og grøntsager. På denne tid begyndte man også at spise andre retter som frikadeller, flæskesteg og risalamande.
I dag er julefrokosten blevet en fast tradition i Danmark, og den bliver typisk holdt mellem november og januar. Uanset hvornår man vælger at holde den, er julefrokosten en hyggelig og meget gammel tradition, som man med fordel kan være med til at bevare.